background

Saturday, 17 December 2011

~POCONG DI TAMAN MUTIARA~

betol ke???serius???adoyaii...meremang bulu roma bila dengar bebudak  taman cakap...mereka nampak pocong kat public phone...mak aiii....biar betoi....selama i datang kt sini..xpernah nampak or dengar pon sal ni...tetiba lak pas lepak-lepak nan kak ila, abg zul, syahida, along....tetiba kak ila bgtaw cik zul yang si daniel nampak pocong kt public phone tu...adoyaii....terus meremang bulu roma ni....then cik zul lak tanya si daniel tu.,.yang dew cakap pocong tu..melompot atau bergolek..kebiasaan. kalu pocong..dew bergolek-golek jew....xde yang lompat-lompat cam kt tv tu....siap cik zul tunjuk aksi lagi...sampai nk pecah perut gelakkan cik zul tu....aish--aish..masih boleh melawat lg an..hehehehe...apa la cik zul tu...yang paling cuak sekali tu...masa nk balik..maklum ler umah akak aku dekat juga nan area public tu...dalam perjalanan tu...still terngiang-ngiang sal pocong tu....adoyaii...problems tul ler...dek kerana cuak giler...terus jalan sambil pandang ke bawah...hahahhaa...takot nyer pasal....ape derr.....gara-gara tu..bangun pon lewat..tidow pon lewat....btw..minta2 benda tu bukan betol...

Thursday, 15 December 2011

~HERE I COME~

now, dh safely sampai kt BATU PAHAT...memandangkan kena lapor diri..19hb...so buat masa sekarang..habiskan sisa-sisa cuti bersama-sama anak-anak i...hehehe..cam2 keletah dan ragamnya..sesekali sesak nafas dibuatnyer..ye la..masing- masing dh besar..masing-masing ada hal sendiri...yang paling xleh tahan bila eysha ni..suka sangat kacau si adam...adoyaii...geram di buatnya...eysha ni lak..cam lelaki siket..kasar giler..idop dew...suka sakat org...xkira popuan or lelaki...sume dew bantai jew..biler org sakat dew...mula la dew nangis...adoyaii...xpaham dengan eysha ni...kata gangster...gangster taik kucing jew...hehehehe...yang si kakak lak..erina...tulin popuan...biler org sakat siket,...terus nangis, lembik semacam jew....xmacam adeq...kasar,,,adoyaii,,,,tapi hidup aku sentiasa dilimpahai bunga-bunga riang dengan perkembangan dan pembesaran anak-anak buah dari hari ke hari...bahagia ku rasa ....

~RESULTKU~

alhamdulillah..akhirnya hari yang agak kritikal sudah ku lewati dengan bunga-bunga riang..syukur sangat-sangat bila aku akan melangkah ke sem 4 dengan langkah bergaya..xyah kalut pikir sal jadual...kelass carry...semuanya lulus..xda satu pon yang fail...itu yang paling membahagiakan aku..alhamdulillah..thanks juga pada semua lecture dimana manyak membantu aku ketika berada pada semester 3...jasa dan pengorbananmu tidak mampu untuk diriku membalasnya,,,moga Allah swt sahaja yang akan membalas segala jasa-jasa dan pengorbanan kalian...amin..paling bestnyer..tekno bahan..dapat 4.oo...adoyaii..cm xcaye lak...btw..thanks to members yang manyak tunjuk ajaq buat i....k la..jumpa lagi sem 5 t...wish u all , good luck n all the best

Friday, 9 December 2011

~Gerhana Bulan Penuh Mulai 7.34 Malam Esok~

UALA LUMPUR – Masyarakat di negara ini berpeluang menyaksikan fenomena gerhana bulan penuh yang akan bermula dari 7.34 malam esok sehingga 1.30 pagi Ahad.
Pegawai penyelidik Agensi Angkasa Negara, Redzuan Tahar, berkata gerhana dapat dilihat dengan mata kasar mulai 8.46 malam, manakala fasa umbra bermula dari 10.06 malam dan akan berlanjutan kira-kira 51 minit.
“Pencerap di Malaysia akan dapat melihat keseluruhan gerhana dan juga ketika bulan di fasa titik gelap pada 10.32 malam sekiranya tiada perubahan cuaca,” katanya ketika dihubungi.
Redzuan berkata, orang ramai boleh datang ke Planetarium Negara bagi menyaksikan fenomena itu selain mengikuti perkembangan semasa fenomena gerhana bulan penuh kali ini melalui laman sosial Facebook, ‘Lunar Malaysia Eclipse’.
Mereka yang ingin maklumat lanjut boleh hubungi Planetarium Negara di talian 0322734301/4303/5484 atau layari laman web www.angkasa.gov.my/planetarium. – BERNAMA

nota giey : jom ler tengok beramai-ramai..law x..terpaksa tunggu 2014 pula...

~KELATE a.k.a MUSUH TRADISI TERENGGANU FA~

nilah antara musuh tradisi terengganu fa...gergasi hebat di pantai timur dan jiran merangkap teman baik terengganu..kadang-kadang ok..kadang x...ape pon..team ni feveret bg kalangan mereka-mereka di luar sana




Coach:Peter Butler

Penjaga Gol:
Khairul Fahmi Che Mat, Shahrizan Ismail, Syazwan Yusof (Piala Presiden)

Pertahanan:
Azizi Matt Rose, S.Subramaniam, Daudsu Jamaluddin

Tengah:
Farisham Ismail, Ramzul Zahini Adenan, Shakir Shaari
Shahrul Idlan Talaha, Norfarhan Muhammad(T-Team), Aziz Ismail, Nurul Azwan Roya, Badri Razi, Zairul Fitree

Penyerang:
Indraputra Mahyuddin, Azlan Ismail (Kedah), S.Chanturu

Import:
1.Muhammed Ghaddar (Lebanon)
2.Emmanuel Okime (Ghana)
3.Denny Antwi (Ghana)





terkejut biler Indra & Farhan balik semula ke kelate...ape pon..syabas dan slamat maju jaya

~MANAF JERSI 11???~

siyes terkejut bila dapat tahu manaf akan sarung jersi 11 tuk liga depan...apa dah jadi????kenapa??mengapa??aku sendiri pon xsure dengan berita ni ok..cuma terkejut bile terbaca kt FB ..adew someone yang post sal hal ni...betol ke x...memang xsure r..so terpaksa tunggu tuk musim depan r...adakah beliau benar-benar akan menyarung jersi 11 atau 20...sama-sama kita tunggu dan lihat ok..for fans manaf...jangan kecewa if beliau berjersi 11...no itu xpenting sayang..yang paling penting sekarang ialah...2012 akan mencetuskan fenomena di mana manaf akan menjadi penjaring terbanyak...dengan usaha dan kegigihan beliau pada musim lepas...terengganu berjaya merangkul piala Fa , naib juara liga super dan piala malaysia...berkata kesungguhan beliau dan rakan-rakan seperjuangan..TERENGGANU telah menjadi gergasi bagi negeri pantai timur..cayelah....bangga aku sebagai anak terengganu n anak pantai timur....apa yang aku harapkan..xkiralah manaf berjersi 11 otau 20..aku akan sentiasa menyokong beliau selagi termampu..dan TERENGGANU FA akan sentiasa mendapat sokongan aku even xberada di bumi terengganu...antara betol atau x pasal jersi manaf itu...ayoh kita tunggu musim akan datang ok.....senyum sokmo....peteh ganu peteh...

~ HoBin Jang hoBIN ~

even ketiadan pemain yang berbakat iaitu aidil dan zaquan dan termasuklah penjaring gol yang memastikan piala liga super miliknya~HAI o @ hairuddin omar...skuad ini xmudah mengalah dan patah semangat ..sebaliknya terus bersemangat bagi memastikan piala yang bakal dipertandingan akan menjadi milik mereka...antara jentera barisan mereka ialah : 
 
GK: Badrulzaman, Farizal Marlias, Muhammad Kaharuddin

DF : Fiqri Azwan, Gengatharan , Alif Shamsudin, Zulfaizham, Muszaki, Norhafiz Zamani, Qhairul Anwar, Rashid Mamud, Tengku Qayyum Ubaidillah

MF : Abdul Halim Zainal, Idris Abdul Karim, S.Kunalan, Mohd Nazrin, Shukor Adan, Norhairy, Norismaidham, V.Paramasivam, Shahurain Abu samah.


FW : Shakir Ali, Khairul Ridzwan, Firdaus


Import: Jean Emmanuel Effa Owana, Marquem Nuquen Gongclaves Ferreira 


musuh TERENGGANU bagi merebut piala M musim lalu

~HARimau muda di AUSTRALIA~

yahuuu,,,lagi sekali Muslim akan main untuk harimau muda...maybe ni akan menjadi titik terakhir baginya kerana pada tahun hadapan..genaplah umuq beliau as 23 tahun...maybe ni peluang terakhir beliau mewakili harimau muda bawah naungan Owg Kee Swee...xpa2...janji t sokong u ....hahahhaa...antara pemain lain yang turut bersama ialah :

Izham Tarmizi ,Khairul Fahmi Che Mat,Ahmad Fakri Saarani,Thamil Arasu, Nazmi Faiz Mansor,Syahrul Azwari Ibrahim, Mohd Fandi Othman, Abdul Shukor Jusoh, K. Gurusamy, Mahalli Jasuli,Mohammad Muslim Ahmad,Wan Zack Haikal Wan Nor, Mohd. Irfan Fazail, Fadhli Mohd Shas,Gary Steven Robbat,K. Reuben,D. Saarvindran,Syazwan Yusof ,Sharil Saari , Nik Mohd. Syahrul Azim Nik Abd. Halim,Muhammad Akmal Ishak, Mohd Azizan Nordin dan Mohd Azrif Nasrulhaq.

moga dengan pemergian dorang, mereka akan menebus kembali kekecewaan negara ketika bertemu Bahrain...moga kali ini, HARIMAU MALAYSIA akan pulang dengan kejayaan buat seluruh rakyat malaysia...ayuh rakyat malaysia, teruskan sokongan anda untuk mereka..teruskan bersama mereka xkira waktu senang mahupun susah...jadilah peminat yang bijak...apa yang pasti..sokongan anda semua akan menyemarakkan lagi auuumann harimau malaysia kita di bumi Australia...moga mereka akan menimba ilmu di sana dan bersedia untuk gempurkan misi ke olimpik..mudah-mudahan semuanya berjalan nan lancar...

~T-TEAM 2012~

now, en3 sal T-team...agak menarik juga team ni pabila bila lawan team gergasi...team ini mampu mengalahkannya...masih ingat lagi "misi 33"?????dimana selangor terpaksa melupakan hasrat mereka keran t-team telah meleburkan hasrat mereka..itulah bola sepak..adekalanya yang kuat xakan kekal kuatnya dan xsemestinya yang lemah tidak mampu untuk kembali menjadi kuat..akan tetapi prestasinya untuk musim lalu agak mengecewakan..bukan apa..sekejap ia di atas dan sekejap ia dibawah..normal ler idop ini...untuk musim baru, 2012, mereka telah bersedia dengan jentera barunya dimana terdapat beberapa player baru yang diserap masuk..antara barisan jenteranya ialah : 


coach : Yunus Alif


GK:
1. Mohd Syamsuri Mustafa
2. Mohd Zairi hafiezi
3. Muhd Iqbal Suhaimi


DF
4. Norfadzly Alias
5. Abdul Aliff Alias
6. Mohd Hasbullah Awang
7. Mohd Shahrul Ezrain Samsudin
8. Rosdi Talib
9. Mohd Haris Azri
10. Mohd Zuhairie Tarmizi
11. Wan Zaman Wan Mustapha
12. Mat Hafis Mat Ariffin


MF
13. Zairo Anuar Zailani
14. Mohd ShaifulAzrin Shamsudin
15. Tengku Hasbullah Raja Hassan
16. Azrul Hazran Amiludin Baki
17. Zul Yusri Che Harun
18. Daniel FadzlyAbdullah
19. Ahmad Akhirudin Johari
20. Al Amin Abdullah
21. Mohd Khairul Nizam Shamsudin
22. Mohd Noor Fadzlan Nordin


FW
23. Mohd Saufi Sa'aidi
24. Khairul Izwan Khalid
25. Badrul Hisani Abdul Rahman
26. Mohd fadzli Saari
27. Hazrul Nizam Mustafa


Pemain Import:
Zachariah Simunkonda
Bojan Petric


moga 2012, T-Team akan lebih menonjol dan seterusnya akan membawa pulang salah 1 dari piala ....moga dengan kehadiran pemain import...t-team akan menjadi semakin mantap...

~THE GREATEST WILL COMEBACK~

check it out u alls...tahun 2012 akan menjadi makin menarik apabila dalam skuad negeri masing2, mereka perlu menyediakan beberapa pemain import..ini akan menjadikan perlawanan bertambah menarik apabila players local akan berhempas pulas dengan player import untuk menunjukkan skill dan corak mainan mereka...for my feveret team a.k.a. TERENGGANU FA, mereka telah bersedia dengan barisan jentera yang agak mantap bagi merebut salah satu piala akan bakal dipertandingan...syabas buat jurulatih baru iaitu MAT ZAN dan pengurus CHE MAT JUSOH kerana kita telah berjaya mendapatkan pemain import bagi menguatkan lagi jentera skuad kita...antara barisan wira-wira penyu ialah 


coach : Mat Zan Mat Aris


Penjaga Gol
1. Sharbinee Alawee
2. Sharmiza Yusof
3. Mohd Shahril Saari

Pertahanan
4. Faizal Muhammad (Harimau Muda A)
5. Muhaimin Omar
6. Muslim Ahmad (Harimau Muda A)
7. Nik Zul Aziz Nawawi
8. Hasmizan Kamaruddin
9. Mazlizam Mohammad
10. Zubir Azmi
11. Marzuki Yusof
12. Hariri Mohd Safii (Sabah)
13. Affize Faisal Mamat (Harimau Muda A)

Midfield
14. Reeshafiq Alwi
15. Ismail Faruqi
16. Shamsul Kamal Mohamad
17. Joseph Kalang Tie
18. Ahmad Nordin Alias
19. Shukur Jusuh (Harimau Muda A)
20. Ashaari Shamsuddin
21. Fakhrurazi Musa


Penyerang
22. Abdul Hadi Yahya
23. Mohd Aalim Fahmi
24. Abdul Manaf Mamat

pemain import terengganu 2012:

25. Muhammadou Suamarez(gambia)
26. Tercio Nunes(Brazil)

semoga tahun 2012 , Terengganu akan menjulang piala malaysia, piala FA dan piala liga super...moga dengan kehadiran pemain import ni..mereka akan membantu wira asli penyu untuk meningkatkan lagi mutu permainan dan seterusnya akan melakarkan kejayaan yang manis buat seluruh negeri terengganu. " PETEH GANU PETEH", ~PeTeH GaNu PeTeH | Sek KiTe JgN PeCoH~"

~KEMBALI OK~

finally,blog dh kembali ok...adoyaii...cam ne r akak leh g tukar email lain....password still sama but email dh lain..mulanya xperasan akan hal tu..tapi bila kawan i gtaw " hehe nk tnya nie.. mata sy rosak ke x ek?? 2 ary lps sy tgk follower kt blog awk 80 org, mcm mne leh jd 8 lak ary nie?? start situ..baru i perasan yang ade something dh berlaku kt blog i...cari punyer cari..last2 jumpa juga....rupanya email i dh bertukar.....adoyaiii, cam ne leh jadi?????sape yang tukar???adoyaiii....kusut betoi r...patot r follower i dh berkurang...upanya email punyer pasal....patot r jadi cam tu.....nasib baik adew WAN..dew lak yang jadi bomba tejunan i...asal blog probs..mesti dew yang akan baiki or what...dulu dew yang duk edit blog i...now dew lak duk cari jalan tuk kembalikan email i ...migrain dh datang serang dh semalam gara2 nk kembalikan email tu..last2..dew yang berjaya temui jalan kebenarannya..hahahaha...dew yang ajar i balik cam ne nk kembalikan email tu semula..dengan line yang slow2 motion..memang menyakitkan aty ler...dalam kul 3.30 pagi..line kembali normal n so boleh teruskan sesi pembelajaran tu....finally settle juga.,.thanks WAN dh sudi ajar i...t balik Jitra, i blanje u makan puding gula hangus i k...hehehehe

Thursday, 8 December 2011

~BESUT~

kali ni nak story sejarah daerah i lak...adoyaii...dh abis SPM..baru duk wak kalut cari sejarah lak..whatever ler..janji dapat search juga sejarah daerah i  a.k.a. BESUT


BENDERA TERENGGANU BAGI DAERAH BESUT

Besut merupakan salah satu daerah dari 7 buah daerah di Terengganu. Besut merupakan daerah yang terletak di utara Negeri Terengganu. Ia bersempadan dengan Negeri Kelantan di utara, Daerah Setiu di selatan dan Laut Cina Selatan di timur. 


Keluasan Daerah Besut ialah 123,367.8 hektar iaitu kira-kira 9.52% daripada keluasan Negeri Terengganu. Daerah Besut merupakan salah satu pintu masuk ke Negeri Terengganu kerana bersempadan dengan Negeri Kelantan.

Daerah Besut mempunyai anggaran penduduk seramai 140,891 orang iaitu ketiga teramai bagi Negeri Terengganu. Kadar purata pertumbuhan penduduk ialah 2.89% setahun. Sejumlah 93.8% penduduk adalah keturunan melayu. Nisbah lelaki dengan perempuan ialah 101 kepada 114 orang pada tahun 1998 berbanding 84 orang pada tahun 1983. Ini menunjukkan majoriti penduduk di daerah ini masih menetap di kawasan-kawasan luar bandar.

Daerah Besut terbahagi kepada 15 buah mukim iaitu:

1) Keluang
2) Kuala Besut
3) Bukit Puteri
4) Pengkalan Nangka
5) Hulu Besut
6) Jabi
7) Kerandang
8) Pelagat
9) Lubuk Kawah
10) Pasir Akar
11) Tembila
12) Kampung Raja
13) Tenang
14) Kubang Bemban
15) Bukit Kenak

Kuala Besut merupakan sebuah mukim yang terletak paling dekat dengan sempadan Negeri Kelantan. Mukim ini mempunyai 14 buah kampung iaitu Pulau Perhentian, Pekan Pengkalan Nyireh, Pengkalan Nyireh, Sentosa, Seberang Kastam, Nail, Seberang Barat, Teluk Bayu, Taman Seratus, Tok Saboh, Alor Pisang, Alor Teratai, Kayu Kelat dan Alor Jejawi. 

Kegiatan-kegiatan utama penduduk bagi mukim Kuala Besut ialah pelancongan, perikanan, industri kecil & sederhana (IKS) seperti perusahaan keropok, budu dan sebagainya.

Tuesday, 6 December 2011

~NGOKOT~

hai u alls..pernah dengar x perkataan "NGOKOT"????law dark2 pantai timur..kompom, memang dorang taw erk sal perkataan..ok2...now i nak story u alls about perkataan.."NGOKOT" ni datang bila musim tengkujuh jew...dimana kebanyakkan nelayan pantai timur akan turun ke laut pada pukul 4 pagi ,untuk menangkap udang,sotong, ketam,udang kara dan macam2 lagi ler...mengapa dan kenapa????pada musim tengkujuh, bulan sentiasa purnama iaitu kalu kat pantai timur 
dipanggil.."bulan cerah" . ok???pabila tiba musim ni, udang, sotong, ketam yang berada di dasar laut akan naik ke atas untuk dapatkan cahaya...selain itu juga, pada pukul 4 pagi , air laut pada masa itu akan cetek dan ini akan memudahkan para nelayan untuk mendapatkan hasil laut tersebut...laut juga bergelora dan xhairan la if ade sesetengah peniaga akan menjual hasil laut tersebut dengan mahal..ini kerana kesukaran dan kepayahan para nelayan tuk berhempas-pulas dengan ombak dan gelombang..jika korang perasan, di TV selalu menggingatkan para nelayan agar tidak turun ke laut jika musim tengkujuh..betol x????ni disebabkan angin dan ombak...cuba u alls bayangkan, if dorang xturun ke laut, apa yang bakal dorang makan...semuanya bergantung pada hasil laut...bak kata bapak i..laut tu "madu" dan "racun" baginya..kadang-kadang boleh jadi sahabat, kadang2 boleh jadi musuh...ops, berbalik pada kisah tadi..para nelayan akan turun ke laut pada pukul 4 pagi dan akan menangkap hasil laut tersebut..dalam pukul 5 petang, barulah dorang akan balik ke jeti dan seterusnya ke rumah masing-masing dengan membawa pulang hasil laut masing-masing...kulit bapak i dari sehari ke sehari dah bertukar..hitam..mau xnya...terkena bahang sinaran matahari tu...ish2...yang anak dew lak..takot hitam...cam2 produk yang i try ler..hehehhee...ape2 lah...k la..kat bawah ni nak tunjuk kat u alls, apa yang i dapat makan hasil "NGOKOT" tu..




biler dh rebus

sedap




kketam


i i panggil sudu snow




ni i panggil SHELL MINYAK


yang atas tu..just shell minyak je i xmakan..xtaw apa rasa,.yang lain..semua i bedal...hehehehe..best kot~ops; i  bg je nama tuk depa tu..coz xtaw nama apa..



~SAHABATKU TERTINGGAL DI INDONESIA~

mood aku ari ni..giler2 siket...oleh kerana terlalu rindu kawan karib aku yang sekarang kat negara kelahirannya~INDONESIA...hehehehe,,,now nak lagu DEWA~cINTAKU TERTINGGAL DI MALAYSIA,ops  SAHABATKU TERTINGGAL DI INDONESia ler...ni versi aku sendiri okey...hehehehe

tak pernah ku sangka
jauh dari kamu
membuat aku menderita
sejak pertama bertemu denganmu
di negaraku yang indah

aku di sini mengenang kamu
meski aku tak lagi sendiri
ku mulai berpikir tuk tinggalkan
kawanku di Terengganu
duhai kawanku
sahabatku tertinggal di Indonesia
haruskah aku kembali
di LY FURNITURE
duhai sahabatku
haruskah kutinggalkan semuanya
yang kumiliki
untuk berjumpa kamu
mungkinkah kamu sahabat terakhirku
mungkinkah kamu sahabat matiku
ku mulai berpikir tuk tinggalkan
rakanku di terengganu
duhai rakanku
sahabatku tertinggal di indonesia
haruskah aku kembali
di LY FURNITURE
duhai sahabatku
haruskah kutinggalkan semuanya
yang kumiliki
untuk kuserahkan hidupku
untuk kuserahkan matiku
duhai sahabatku
cintaku tertinggal di Indonesia
untuk hidup bersamamu
berilah aku satu keyakinan untuk
kekuatan untuk
kesungguhan untuk
bisa tinggalkan semua untukmu
duhai sahabatku
sahabatku tertinggal di indonesia
haruskah aku kembali
di LY FURNITURE
duhai sahabatku
haruskah kutinggalkan semuanya
yang kumiliki
untuk kuserahkan hidupku
untuk kuserahkan matiku
duhai sahabatku
sahabatku tertinggal di indonesia
untuk hidup bersamamu

xkisah ler..korang nk cakap or komen ape,..now mood aku ngah windu "dew" kat indon tu...siyes WINDUUUU GIIIIILLLLLLLLLLLLEEEERRRRR....lambat ag ke nak masuk bulan 2??xsabar2 nk jumpa dew...insyaallah...dapat ketemu dengan dew ag...hehehehehe

~bye-bye HARIEY~

sukar buatku untuk lakarkan en3 kali ini...waaaa,,,,siyes mau nangis...tetiba teringat mesej awak ...bila terpandang mesej tu..terus jari jemari ini terasa ringan tuk mengetak keyboard lappy kesayangan...hariey, giey rindu sangat-sangat kat awak!!!!!!


            buat hariey yang kini sedang berbahagia bersama keluarga di INDONESIA...
firstly..saya benci sangat-sangat sama awak tetapi rindu giler-giler kat awak , naper baru sekarang awak bagitaw saya yang awak nk balik INDO ????bukan main saya berusaha nak buat praktikal kat LY FURNITURE...bila dah dapat...awak lak buat saya sedih, benggang, sakit hati n nak marah sama awak..dah ler mesej kat saya tu..awak dah adew kat KUALA LUMPUR...dan2 ag gtaw saya yang awak akan balik bercuti 2 bulan kat sana...sakit hati saya, awak tau x????awak selalu buat saya cam tu.....eishh...sedih hati ini....waaa...siyes, dh menitis airmata saya...naper awak xtunggu saya??kan saya dah gtaw yang saya akan balik BATU PAHAT , 12/12/11...baru jer nak jumpa awak dan kawan2 kilang yang dulu...alih2 awak dah gerak balik indon tanpa jumpa saya...kan awak dah janji nak belanje saya bila saya dh sampai sana..mana janji-janji awak?????awak memang penipu, saja nak buat saya sedih n sakit ati an??? tapi awak ler kawan indon yang paling baik bagi saya...sepanjang saya kerja kat sana..awak yang selalu menemani n menolong saya dalam apa jua keadaan..part yang paling best, awak tolong saya biler saya kena ganggu nan si farID  tu..waaa...siyes saya cakap...saya rindu kat awak nanti...adoyai..cam ne r nanti bila dah balik keja kt LY...dah ler LIL pon dah xdew kat sana...awak lak..baru jew start cuti...eish..poning den....tensyen betol la...tiap kali bila saya nak duk lelamer kat sana...mesti awak xdew...pastu cakap saya sombong lak...eeeiii...geram wess....now..saya lak yang terpaksa MERINDUI awak kat sana lak...dulu dh 1 kali awak balik...kali ni, awak buat lagi...waaaa.....saya sakit aty nan awak...hehehhee...xpa..saya pon taw..awak sudah lama xbalik sana an???gpon. awak pon kangen juga sama mak,  ayah serta family disana...moga kalian disana selalu sihat dan berbahagia ok....awak, t jangan lupa taw..beli ole2 tuk saya...hahahhahahha....tu yang penting k...kahkahkahkah...t dah datang malaysia, jangan lupa ..saya akan kutip hutang saya balik..nk awak belanja saya KFC,MC DONALD, PIZZA, MARRY BROWN, CHICKEN RICE SHOP..hahahhaa...suka suki aku jew,.pe pon hariey,,,balik sana...jangan lupa tuk merindui saya di malaysia k...adew jodoh..kita jumpa lagi...salam sayang dan rindu buat family disana k.....bilang sama mereka~MENANTU DI MALAYSIA KANGEN SAMA KALIAN....hahahhahahha...mengarut tahap gaban dah ni....k la hariey..cukup sampai sini ok...






Sunday, 4 December 2011

~GIFT FROM MY MOM~

happy gegiler ari nim..bila mak i ajak p kedai emas..hehehehehe..ngatkan mak nak g beli emas baru tuk dew..rupe-rupenya..mak nak beli gelang kaki tuk i ....hehehehhee....suka-suka...ye r..dh lama minta gelang kaki nan mak...finally..hari yang ku tunggu-tunggu ..tiba juga,..dah ler emas sekarang mahai giler..alih-alih..ari ni mak g beli gelang kaki emas tuk kiter...torkozut pon adew....dh la musim tengkujuh nim..sempat lak mak i beli emas..walaweyh..manyak sigh duit mak.....patotler kodokut biler adeq mintak wet nan mak..upanya nk beli emas tuk adeq..pe pom...thanks mak.....sayang mak ketaq gelemaq ok....mmmmuuuuaaaccchhhh......


BENTUKNYA HAMPIR SAMA CAM NI>>

mak..adeq memang sayang ko ma...thanks sangat2...moga syurga akan jadi tempat mak nanti..amin

~MALU~

pepagi yang indah ni..aku dah start bikin drama kat pasor....eish...eish..eish...jahat betol belut tu....hahahahhhaahaha..sebenarnya i ngah sebal ni...mau xnya...tengah duk syok2 pilih ikan nan mak..tetiba lak adew sekor belut tu melompat keluar dari tongnya....muka i memang cuak n terkozut beruk dah...dek kerana geli tengok belut tu....terus lari lintang pukang.....malu weiiii....duk lari kat tengah2 pasar tu...siyes weii...malu giler...ni semua belut tu punyer pasal..........aku benci KO....AKU BENCI GILER2 KAT KO...nasib baik aku xmelatah jew pan dorang sumer tu..yang pastinya...sumer duk tengok aku,..ntah2 dorang duk cakap aku ni..."DARK GILER" agaknya....apa2 lah..janji aku xkena nan belut tu....eish..sebal betol ler...dah le tengah2 orang ramai duk beli barang..aku lak duk buat drama kat situ....hahahhaha...yang paling aku heran tu...cam ner lak belut tu leh keluar dari tong dia????????????hairan bin pelik bin ajaib tol ler....kalu nk kuar pon..agak2 ler...tunggu i xda kat tempat tu...ni dh xpasal2 i buat dramatik kat sana..ayoyo....malu mak den tadi....mak aku lak..1 hal...dh taw belut tu ada kat situ..nak pergi juga...dew pon sama juga..penakut...tapi yang aku tensyen...asal lak belut tu melompat kat kaki aku???dah ler mak aku jauh dari tempat aku tu...mau dew xgelak kat aku...dew dah cari port selamat ..tapi aku????????dah xpasal-pasal duk lari.......hahahahhaha...xpe lah..pengalaman yang paling buruk buat aku.....MENCI AKU KAT BELUT...n AKU MEMANG ANTI NAN BELUT

~JELUS~



now, malaysia sedang dilanda DEMAM OMBAK RINDU, mana -mana tempat yang i terjah..sumenya duk story sal ombak rindu,xkira ler FB, twitter or blog...sumenya duk story sal ombak rindu.....aik..tension dibuatnya..mana pergi..xkira lah kt umah or mana2..sumenya duk story OMBAK RINDU,,,siket2 OMBAK RINDU..asal depan aku je...mesti akan duk citer OMBAK RINDU....aish...hari2 cam ni..tesyen mak....dari ralik duk citer OMBAK RINDU..baik ajak aku main OMBAK KT PANTAI...korang ni..xfed up ke duk cakap sal OMBAK RINDU ni..kang xpasal2 aku buat ombak kt muko ko..nak????dew juga yang xpasal-pasal masuk hospital karang.....waaa...siyes aku benggang nan korang......actually..aku ni dah lama duk tunggu tayangan Ombak rindu tu..weeiii...siyes kot..tu la novel pertama yang aku baca..last2...dari novel terus ke movie...memang gempak r..tapi yang paling aku banggang tu...korang duk citer2 kat aku..saja nk buat aku naik angin + jelus nan korang kan..pas tu..duk citer lak jalan citer kat aku..waaa..yang tu aku nak marah....weiii...aku lom tengok ag weii...korang saja nk buat aku marah nan korang..menci..menci....asal la besut ni xdew panggung wayang..law x..memang aku la org pertama yang akan terpacak duk pan tu..waaa....xkan aku nk g KB MALL or KUALA TERENGGANU semata-mata nk tgok citer tu...2jam beb nk sampai sana...tu pon law sempat nk tengok citer tu....waaa...aku siyes sebal nan korang...korang dh syok2 duk tengok citer tu..aku jew yang belum...lambat pick up tol la aku ni...weeiii....nak tgok juga..mak,ayah,abang, akak,...nk tengok ombak rindu....nak tengok....aku memang JELUSSSSSSSSSSSSSSSS nan korang2 yang dh tengok citer tu..........ok..fullstop!!!!!!!

~Hujan Rahmat~

akhirnya, setelah beberapa hari bumi besut xdilanda hujan..finally malam ni...ianya turun juga..bukan per..kang sekarang ni..Negeri Pantai Timur dilanda musim tengkujuh...so..xsahlah if ujan tu xturun2...buat aku..if ujan xturun..memang syukur yang teramat ler...hehehehe,,,bukan nk menyalahkan ujan..but dari 1 sudut..dibuatnya hujan turun hari2...bertingkat2 la baju at my home tu..xdapat dikeringkan,,n 4 my adik2..lagi best r..boleh main memanjang..almaklumlah..cuti sekolah sekarang nim....yahuuuu,,...,xgitu?????tapi agak terkejut apabila kita digembarkan dengan berita banjir kilat di KAJANG...ish..ish..ish.,..sabar ye buat orang kajang...kami amat memahami kondisi anda sumer,..chewah..chewah..ada gaya gitu..class ko peah!!!!!!!ye r, mau kami xmemahami,,kebiasaannya,..tempat kami ni je yang selalu duk kena BAH,...kadang-kadang tension kot.,ye r..dengan air masuk lam umah...barang2 manyak rosak...dan cam-cam g r...pokoknya..tiap kali tibanya musim tengkujuh...memang kami tension ler....ops..nk perbetulkan k...i bukannya menyalahkan takdir,,,but luahan jew..normal ler bagi orang pantai timur...tu ler event yang selalu ada dalam list tahunan kami...hahahahahhaa...sukasuki i jew erk...ok by the way...hujan yang turun malam ni..bagiku hujan rahmat...y i cakap cam ni..becoz...cuaca tadi petang..memang cun habis...xdew tanda2 yang menunjukkan hujan ..last2...malamnya..hujan turun dengan lebat ooo.....cam best lak nk g mandi ujan....tapi..xmau r..dh malam....hehehe..tatotler...nanti kena tibai nan mak..baru padam muka...:P   bak kata pepatah "kusangkakan panas hingga ke esok..tapi malamnya ujan turun pulak" <peribahasa baru i> cun x???hahahha..ok la...ape pon..ku amat gembira dengan kehadiran ujan malam ni...ini kerana ianya akan membuatkan ku lena tidow.,..hehehehehe..ok la..tatai..main ujan sat...

Saturday, 3 December 2011

~Puding Gula Hangus~

hye u alls, jom blajo buat puding gula hangus nan giey..nk x??hehehhe..tetiba lak giey jadi rajin today..so masak la my feveret dissert..hehehehe...so, apa tunggu lagi...ambik pen n kertas...now catit ....gpon..bahan-bahan dan cara penyediaan agak senang dan simple....




bahan-bahan
3 sudu besar gula pasir
1 tin susu pekat
7 biji telur
1 cawan air

cara penyediaan

1~ cairkan gula dalam loyang atas api sederhana kecil. Masak sampai gula tu kekuningan. Lepas dah cair, lenggangkan gula itu hingga rata,
2~ kepuk telur sehingga berbuih. Lepas itu, masukkan susu ke dalam dan kacau hingga sebati. Seterusnya, masukkan air.
3~ tuang adunan tersebut ke atas gula yang beku tadi. Kukus selama 45 minit>
4~ apabila masak..sejukkan  dan bolehla terlangkupkan puding tersebut...







nini hasil pertama i...buat julung kalinya, ianya "perfect"..so, u alls pon blh la try


Thursday, 1 December 2011

~good day~

1/12/11~permulaan yang baik..cuaca pon agak menarik....xde ujan..xde ribut..sumernya berjalan lancar...wow..beautiful day today...so..nk buat aktiviti pon..cun r...xyah duk kalut nan ujan or what...4 me..petang ni, nak g lepak2 at dataran besut with my bestties friend...yahoo..finally, buliss juga lepak nan dorang....then...makan nasi air kedai kak long pas tu straight ke pantai bukit keluang.snap picture r....tu jew yang pandai....kahkahkah.....malam lak..nk bakor udang...hahahaa....nk bakor udang..horray...udang bakor....xsabor..xsabor...k la..chau dulu.....

Wednesday, 30 November 2011

~hi DECEMBER, bye NOVEMBER~

now, 1/12/2011...waa...tarikh baru dan lembaran baru,,,bye2 november,..bulan yang agak menarik dan bahagia..hehehhee...dan yang pastinya...DECEMBER ni, akan berikan berbagai moment yang menarik mahupun xmenarik..xsabar rasanya nak melewati bulan terakhir ni...dan yang pastinya, bulan yang terakhir ni..mesti ramai yang akan mengadakan majlis tunang mahupun kahwin...waaa...xsabar nk p "makan gulai bekwoh" ,,saat yang selalu i tunggu-tunggu,,yang compomnya..mesti tarikh 12/12/11 xpon 20/12/2011 akan menjadi tarikh keramat tuk mereka2 yang bakal bergelar isteri an?????bagiku lak..xsabar nk tunggu 19/12....nk mulakan praktikal...yang syoknya..dapat balik kt kilang lama...n apa yang pasti..dapat jumpa semula kawan2 lama...waaa....sies,,,xsabar2 dh ni......nak balik batu pahat..nak balik kilang LY..nak balik jumpa HARIEY, WANDI, MAK JAH...dan ramai ag....dan xsabar2 nk bermanja nan EYSHA...adoyaii...ibu miss adeq....pe pon..welcome DECEMBER...goodbye NOVEMBER...

~Bestfriend MUKA BUKU~

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

chewah-chewah..siap kuar lagu najwa lak ni...yoyo oii jew i ni an..hikhikhik...bukan pe, tadi duk dengar lagu najwa..tetiba teringat kisah ni....kali ni nk story sal " bestpriend muka buku" bukan " cinta muka buku" ok...lain taw....hikhik...ni story mory sal bespriend i...perkenalan kami bermula dilaman muka buku,...hahahaha...parok ngats...dew ni..kawan skolah member i kt polimas tu...dulu, dew duk slalu komen gambar2 i kt fb...dari duk komen..then dew add..then i approve ler an...gpon..dew nim sama course nan i..xpikir panjang, terus accept dew..maklumlah..t boleh r tya sal pelajaran ....hehehe.bagus x???gpogan, dew bukan sama poli nan i..dew duk PUO,,..so..mulalah perkenalan kami...dari duk layan fb..till satu hari, dew minta no fon i...masa tu, xmain r nk bg no fon..wat relaks dulu...then dew gtaw member i..last2 i bagi juga no fon i...so, dari fb, sms, till bergayut...mengalahkan org couple uuu.....manyak benda kami discuss bersama...dari hal blaja hinggalah hal luar...suka kongsi dengan dew...gpon, dew blh memahami i n ada disisi i setiap kali i adew prob....tu yang best pasal dew...dh hampir 1 tahun lebih i kawan nan dew...i xpernah jumpa dew...just sembang lam fb xpon sms or call...tu jew...pernah juga dew ajak i jumpa dew...but, xmau r...malu r..kahkahkah....so, dari first accept dew kt fb till now..i xpernah tgok rupa dew depan mata ...hahaha..cayer x???last2, kami dh jadi kawan baik lak..hahahahhaa..yang siotnya,kami dah berapa kali gaduh dah...siap remove fb g..delete no..cam2 r...last2, salah sorang akan pujuk....yang pastinya..dew yang akan pujuk i...memang selalu cam tu..i payah nk pujuk orang....now....kami perang i sem...hahahhaa...cam xcaye je erk..kita blh buat kerja bodo....masing2 remove friendlist, delete no masing2...yg syoknya...buka jew sem5 t..baru contact balik....right now,..no hard feeling kt dew...xtaw r dew cm ne,,pe pon..hope dew baik2 aje....PE PON..MOGA DEW SENTIASA BERBAHAGIA DI SANA....tu ler kisah kami berdua.."bestpriend muka buku"

Tuesday, 29 November 2011

~FInaLLY~

asal ujan jew,,mesti i cepat lapor....asal lapor jew, mesti time2 ujan...asal time2 ujan jew, mesti perut i berlipat kali ganda lapornya...adoyaiii..masak la bakal laki aku nanti..wakakaka...oleh kerana dah lama kempunan nak makan nasi air...pas balik petang tu..terus aku mesej k,long a.k.a. tuan punya gerai nasi air eooo....chewah..chewah..siap wak appointment ag tuss,,,class ko peah!!!!!!pas dh settle nan k.long..pa tunggu lagi..start motor..terus gerak r...xlayan dh owg kt keliling aku..janji depan mata t..semangkuk nasi air wooo....cayalah....asal aku balik je dari kedah..memang xsah kalu xmakan nasi air kat sana....memang sedap hinmgga jilat jari wooo...wakakaka....oleh kerana aku xdew geng...member2 sumer dah balik temapt blaja memasing..terpaksa la akak ipor aku lg sekali temankan aku...waa..sukasuki aju jew erk...kempunan punya pasal...hahahhha...lagipon..akak aku tu, bukan kenal pon tempat yang selalu aku lepak..alang2 buliss bawak dew p jalan-jalan sekali....chewah..chewah...cam jalan-jalan cari makan lak dah....hahahha....so..makan punya makan..sampai xingat dunia kot....kenyang betol2...baru pikiaq nak blah dari situ..so, u all pernah makan x nasi air?????ianya sama cam bubur mcD tu..cuma ni variasi negeri kitaorang..dew punya..lain ciket....




kuetiow sup






nasi air







~TERSESAT~





oleh kerana duk blaja jauh..sampaikan boleh tersesat jalan kot...walhal, selalu duk lalu jalan tu..ni nak citer sal kisah tadi dimana i nan kak ipor i..nk p ambik sijil kelahiran Damya dan nk g ambik sekali MY KAD kahwen dew...perjalananku amat menarik bila kami berdua rempit bersama...apa yang syok..siap mandi ujan ag..tu part yang paling best sekali bagi aku...yahuuu...hurrraaayyyyyyyyy...i like that momentz..bukan apa..tempat yang i nak g tu..jauh gak la..makan masa 25 minit..tu pon law jalan xjem r..oleh sebab kt pantai timur sekarang, dew punya musim tengkujuh..so xsah la law jan xturun...almaklumlah..laut bergelora sekarang...oleh sebab nk p ambik MY KID kt tempat lam pict atas tu..mau xmau, terpaksa redah ujan....mula2 perjalanan tu, cuaca agak baik then sampai pertengahan jalan tu ...aduyaiii...hujan lak turun tetiba..nasib baik xlencun...so,perjalanan i diteruskan lagi...semangat giler bawak motor tadi...well, nk tunjukkan kat kak ipor i, sekitar KG RAJA..almaklumlah..dia an org MACHANG..so, mybe dew xkenal lagi KG RAJA tu alang2 dh nak p ambik dew punya barang tu....so, dengan lagak sombong..ceh...bawa la akak bersiar2...then, i pening lak..mana lak pejabat kat atas tu...pening duk cari tempatnya...sampai je kat hadapan balai polis tu..dengan slumber badak i gtaw akak..n siap tanya dew..taw x mana pejabat pendaftaran tu....mak aiiii....tadi bukan kemain eksyen lobih....nah, ambik kau..sekali dah sesat n xjumpa pejabat pendaftaran tu...terkejut i bila kakak i gtaw..nape masuk kat sini..sedangkan pejabat tu kat sebelah sana...hahahhaa...kan dah kantoi......paling xtahan sekali..siap dew cakap..." amboi2...mentang2 duk lama kat kedah tu...dh lupa dh kawasan sendiri"..wahahahahhaa...malu lak den...sekali kena banned nan akak,...kahkahkah..soe to say akak, duk kt kedah tu..bukan naik motor..ary2 jalan kaki jew...n tempatnya lak..lain macam saja...(cover je sebenarnya)..so, i patah balik p pejabat tu..malu pon ada...hahahaha..layanz....then bila sampai sana...sekali sijil kelahiran Damya lom siap ag..so...hampalah harapan kami...chewah..chewah...then p second lokasi...






bangunan ni dekat jew nan pejabat pendaftaran...oleh kerana hati ni hancuss luluh kat sana..so kami p la kat sinio..nak ambik kad kawen akak...poyos giler tadi...ngatkan pagar utamanya kat depan..sekali kat sebelah lain..aduyaiii...tension tol la...dengan hujannya..nk g cari pintu utamanya lak..eish...akhirnya, lagi sekali main ujan.,..hahahahahhaa....ok..settle...jumpa pon pintu tu...then, masuk la kat pejabat agama tu...akak p tanya sal kad tu...walaweyh..lg sekali xsiap juga jawapannya...cam dh janji2 lak...adoyaiii....aku tension tol la...so..xpa lengah2 masa..terus blah....bubye kg raja...nak balik kg nail lak.........





Monday, 28 November 2011

~Bayi sembelit~

salam semua...entry kali ni ..i nk story about "bayi sembelit" ,maybe ada lam kalangan kita yang dah tahu but 4 me..i baru jew tahu...cam ne i leh tahu????ni kisah berlaku kat anak sedara i yang baru..NUR DAMYA HAZWANIS ..mula i xpaham apesal mak duk kalut sangat bila anak buah i xbuang air besar..paling terkejut, dh 2 hari dew xbuang..aku ingat..ok jew,,,skalli si Damya ni xhenti-henti nangis ..perut dew lak kembung...ngatkan masuk angin...rupa-rupanya , adew problem..sembelit...cian lak kat DAMYA...dh la baru je 1 bulan 8 hari,,,dah terima nasib cam ni...maka bermula episod drama airmata damya...dek kerana kesian kat Damya..berbagai cara yang family i buat...lagpon..ni kali pertama hal cam ni berlaku lam family i..so agak kelam kabut  siket la...dari cara tradisional hinggalah cara moden..we all follow...first2..mak i p farmasi n tanyakan dorang tentang problem si Damya ni..so, depa bg la sejenis ubat tu..apa ntah ubat tu...tapi dew kena masukkan lam dubur baby tu..then baru najis keluar...oleh kerana 2 hari Damya xmembuang, mau xmau..terpaksa mak beli n ikot step tu...ok..settle..ngatkan pas guna cara tu..proses buangan damya akan berjalan lancar...rupa-rupanya still sama...xleh nk buang juga..sembelit lagi...memang nampak terang n nyata muka dew...terpaksa bergelut...kecian i tengokkan si Damya tu..hinggakan perutnya dh kembung...so terpaksa la masukkan ubat sembelit tu lagi...pikiaq punya pikiaq, xkan nk masukkan ubat kt dubur dew setiap kali dew xbuang???bukan apa, dew masih bayi lagi kot..lagipon, takot adew kesan sampingan yang akan datang melanda diri dew kelak..so, beralih pula pada cara tradisional..dimana mak i p cari pokok apa ntah..siyes xingat namanya then mak i ambik pokok tadi bersama kapur dan gumpal bersama menggunakan tapak tangan..after that, lumur pada perut dan belakang Damya...nampak la juga perubahan ..tapi still xleh buang juga...jiran i gtaw mak..suruh bagi makan pisang...lagipon pisang merupakan pelawas yang baik an???so, dh bagi makan..but still sama...then, mak i p pasar..jumpa la nan member dew..dew gtaw mak suruh beli ubat "GRIPE WATER" from Woodwards...t i upload pictnya..dew juga gtaw mak i  sal  daun sireh...dimana if ubat tu xbg kesan pada Damya...lapkan badan damya dengan air rendaman sireh selama 3 hari berturut2..so mak i try yang ubat tu dulu...hari ini dh hari ke2 damya try ubat tu...memang adew perubahan ketara dimana even dew still xleh buang..akan tetapi perutnya xmenjadi kembung...tu perubahan yang agak baik buat kami...akan tetapi dew still xleh membuang lagi...ops, kami juga dh cuba menukarkan susunya dari jenama yang lain..kami berpendapat kemungkinan susu tu salah faktornya...tapi sebaliknya...buat masa ini kami berharap agar Damyya mampu mengharungi dugaan ini semua....


















Sunday, 27 November 2011

~KECUNDANG TUK KALI 3~


kali ni nk story sal game tadi...waaa...siyes aku frust, tapi aku tetap bangga nan harimau malaysia..bukan apa, certain match tadi agak menarik dan certain part, agak bosan..bukan apa weii...bukan sukasuki aku k kritik depa  just nk buat kesimpulan jew...yang paling aku sebal sekali tadi kat WAN ZACK HAIKAL, THAMIL ARASU dan MAHALI ..bukan depa xpandai main..depa sangat2 pro...cuma tuk game kali ni..corak depa ni..xseimbang dan xmenarik..manyak buat kesilapan tadi...especially WAN ZACK..permainan dew xkemas dan hantaran dew xmenjadi..sapa yang tengok tadi..kompom rasa nk p tempelak je dew an????hehehehe...maybe dew sakit lagi kot..ditambah ari tu..dew xmain tuk sea game...kecederaan dew ni xmengizinkan..last2 dew alami kecederaan dalam padang dan OKS tukar dew...gantikan nan Syahrul Azwari..waa..corak permainan agak menarik dan seimbang ,,, yang second lak..Thamil...ni sorang ag..aku memang solutez nan dew /..cuma tadi jew...xmenjadi dew punya skill...manyak dew lepas bola...siyes..geram sekejap....waaa...cam aku ni lak coach...hantaran dew pon manyak merugikan pihak malaysia...ingatkan dew ni nak keukar..tapi main full set...waa..menci....then, MAHALI lak..memeng kureng siket..xkemas tangkapan bola dew....maybe dah lama xmain kot..tapi, dew jaringkan gol ke 2 tuk malaysia....enap sudah sal kritikan ni..ni nak story sal budak ni lak..NAZMI..waa..tip top la  mainan dew ni..baru umur 17...tapi mainan cam saha pon ada..hahahhaa..dah lebih ni..paling best sal dew...sanggup tangguh SPM demi game malaysia..solutez la nan dew..lagi satu nak citer sal game tadi...team kita ni..even sakit2 pon...still teruskan mainan...yang paling ketara..Irfan Fazail..siap terhincut2 kakinya..duk kejar bola...semangat dan mentaliti yang ditunjukkan oleh dew..memang aku respect r bhaii...overall game tadi memang best..pertahanan yang mantap plus kerjasama pasukan yang bagus...tapi sayang apabila malaysia dh 2-0..tiba2 Bahrain samakan kedudukan lak...ok finez...malaysia still boleh bertahan...6 minit before tamat masa kedua..malaysia lagi sekali dikejutkan oleh bahrain apabila ditambah gol ke2 pula...waa..siyes aku mau nangis masa ni...baru duk syokz2 pulihkan semangat..terus gawang malaysia diledak gol ke3 lak..waaa..,ni memang dh nampak xda harapan tuk malaysia lawan g..ditambah beberapa players kita alami kecederaan...ingatkan masa tambahan tu, malaysia dapat tambahakan jaringan..tapi sayang...kita terpaksa menerima kenyataan bahawa malaysia kalah ditangan BAHRAIN....anyways ..tahniah dan syabas buat malaysia...anda sudah berjuang habis-habisan..kalah menang, adat perlawanan...kami still di belakang anda...
pesanan cik giey : jatuh bangun sesebuah pasukan adalah berpunca dari peminatnya...sokonglah team kita xkira kalah menang...duduk bangun bersama mereka dan paling penting sekali, jangan duk kritik depa..depa pon ada perasaan juga...terima seadanya..
nota sengalku: jatuh sekali bukan bermakna terus duduk...sekali jatuh, terus berdiri dan mulakan langkah yang baru sehingga terlakar sejarah yang baru

~sweet memories~

Ni kisah dari balik kampung ari tu, malam tu i balik naik bas bersama kawan-kawan polimas i..patotnya bas tu kul 9 malam...upanya..kul 10 baru bas sampai...member i yang nak balik klate ni..dh sampai 30 mnit lebih awal dari perjalanan sebenarnya...mau xmau..tuinggu je lah..siap duk sembang2 n nyanyi2 lagi ...busan menunggu punya pasal..adoyaiii....part paling tencion sekali...bila bas kawan2 yang datang...tinggalkan kita ..waaa...yang tu..paling i fed up ...mata ni..memang ngantuk giler2 r..mood yang ceria tadi tu..dh ilang p mana ntah...sebal punya pasal duk tunggu bas...tunggu punya tunggu , akhirnya bas sampai juga...nasib baik xdew bawa balik barang banyak...OMD!!!!!!!!!!!! skali EPPY punya barang..mak aiii manyak giler...torkozut den...xpa la..barang dew manyak pon..coz dew nak pindah poli dh..tu pasai dew bawa barang manyak...so..bila bas dh sampai..memeng jenuh duk angkat barang jew...so..pas settle simpan barang. terus naik bas then cari seat...p, bas dh dapat seat tu..mula r duk menyembang...dh la 1 bas nan budak2 poli i..paling happening n pening, duk 1 bas nan geng2 ganu...waa...memang mantop la...dalam syok2 duk lam bas tu...tiba2 bas berhenti..ingatkan apa hal...mana nk taw, adew org tertinggal bas ke apa..lagion, tempat yang bas berhenti tu..xjauh dari stesyen bas,,,upan-upanya..BAS ROSAK!!!!!!!!!!!!!waa...sebal kot.,..mula2 tu, xheran sangat la....sekali bas tu rosak ..dh xleh nak baiki, mmg sebal giler r...tunggu punya tunggu, 2jam kot bas rosak sampai i boleh lena...tengok jam..dah kul 12 mlm..tu pon masih duk kat tepi jalan..finally, pakcik bas tu suruh kami sumer turun..kena tunggu bas dari 1 lagi...depa datang ambik kami...nan mata mengantuk, terus bangun n kemas barang2 tu...terkejut tengok org lain duk pakat angkat beg dan naik bas depan...waaa...rasa mau menjerit lak...dah la sejuk....then pakcik tu terus suruh kami naik bas depan..dek kerana ngantuk sangat2..pakcik tu tolong angkat plus kemas barang kami sume, i nan EPPy, naik bas terus lena balik....terkejut juga..sedar2 jew..dh kat GErIK..tu pon kami kena turun n tukar bas balik...adoyaii...memang memenatkanlah....dah settle kemas barang, terus naik bas dan sambung tidow...ngantuk derr.,...lagpon..masa tu pukul 3pagi..mau mata ni nk tahan....so, naik bas baru, terus lena sambil dibungkus oleh selimutku..ujan lak, turun nan lebatnya...then, perjalanan kali kedua ni..memang slow giler r...tencion duk lam bas tu....ditambah lak, sesetengah tempat tu dinaiki air...oleh kerana xtahan mata...terus tidow xsedarkan diri..alih2..terkejut bila terpandang UITM MACHANG, tengok jam..dah pukul 6 .30 pagi...waaa...lama lagi kot nk sampai JERTIH...terus i xtidow2...last2..sampai juga kt jertih..tu pon, nasib kami xbaik, bila tiba2 ujan turun...pe pon..sampai juga kat jertih...perjalanan kali ni memang boring dan memenatkan...makan masa lama giler tuk sampai kat umah..waaa..manyak heppy kot....apa yang pasti..KU BAHAGIA BILA MELIHAT KAMPUNGKU DAN ESPECIALLY FAMILYKU.....